07/10/14 Smartphones bedienen met geluid: het kan volgend jaar

Smartphones die niet alleen via een touchscreen kunnen worden bestuurd, maar ook met geluid: volgend jaar komen ze uit, aldus Elliptic Labs. Je kan je toestel dan besturen zonder het apparaat aan te raken.

De technologie werkt met ultrasoon geluid – het gaat dus niet om gesproken berichten. De ontwikkelaar heeft al diverse toepassingen bedacht. Zo moet het mogelijk worden om je smartphone zonder het scherm aan te raken te vergrendelen, en kan je door foto's bladeren zonder het scherm aan te raken.

De gebruiker moet het scherm kunnen activeren tot op 50 centimeter van de telefoon, aldus Elliptic. Het toestel vangt de geluiden op en stuurt ook geluiden uit, waardoor bewegingen gemeten kunnen worden. Het besturingssysteem moet deze gebaren kunnen omzetten in acties.

Het bedrijf zegt al in gesprek te zijn met grote smartphone-fabrikanten om de techniek volgend jaar al te gebruiken. Elliptic heeft de techniek getoond op een beurs in Japan op een Samsung smartphone. De techniek moet echter ook kunnen werken op wearables zoals smartwatches en in medische apparatuur. Het is trouwens niet bekend met welke fabrikanten Elliptic in gesprek is.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Blijf op de hoogste van de laatste bespaartips! Volg Budger: