13/05/14 Smartphones vergelijken: Motorola Moto G vs. Moto E

Motorola wint langzaam maar zeker terrein terug op de Nederlandse markt. Naast de Motorola Moto G, een middenklasse-smartphone met een erg goede prijs-kwaliteit verhouding, komt nu ook de Moto E uit. Wat zijn de verschillen tussen deze toestellen?

Moto G vs. Moto E

Specificaties

De belangrijkste specificaties hebben we in deze tabel vergeleken:

  Motorola Moto G Motorola Moto E
Processor Quad-core 1,2 GHz (Snapdragon 400) Dual-core 1,2 GHz (Snapdragon 200)
RAM 1 GB 1 GB
Camera 5 megapixel 5 megapixel
Frontcam 1,3 megapixel Niet aanwezig
Afmetingen 129.9 x 65.9 x 11.6 mm 124.8 x 64.8 x 12.3 mm
Gewicht 143 gram 142 gram
Touchscreen 4,5 inch (720 x 1280) 4,3 inch (540 x 960)
Geheugen 8 of 16 GB, niet uitbreidbaar 4 GB, uitbreidbaar met max. 32 GB
Accu 2070 mAh 1980 mAh
Prijs los toestel Vanaf +- € 170 Vanaf +- € 119
Met abonnement Prijzen vergelijken Prijzen vergelijken

 

Zoals je uit de tabel op kunt maken zijn de verschillen tussen de Moto G en Moto E nog niet eens zo gek groot. Natuurlijk heeft de Moto G een betere processor en een iets groter en vooral scherper touchscreen, maar verder komen de toestellen redelijk overeen. De Moto E is qua geheugen zelfs in het voordeel, omdat dit uit te breiden is met een SD-kaartje.

Qua design zijn zowel de Moto G als de Moto E geen uitblinkers. Beide toestellen zijn aan de dikke kant. De behuizingen zelf zijn van prima kunststof en liggen lekker in de hand, maar het is verder een vrij nietszeggend geheel. Wél kan je de Moto G voorzien van vrolijke covers, waardoor je in ieder geval een kleurrijke smartphone op zak hebt.

Een keuze maken

Uiteraard kan de prijs leidend zijn voor je keuze. De Moto E zal op de markt komen voor 100 euro of zelfs nog minder, waardoor het in het laagste segment zonder twijfel de beste keus is. De Moto G zit een klasse hoger, en wint het daar nog steeds op prijs-kwaliteit van de concurrentie.

Beide toestellen zijn gericht op de prijsbewuste consument: met beide smartphones koop je een toestel dat bijzonder veel waar voor het geld biedt.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Blijf op de hoogste van de laatste bespaartips! Volg Budger: