12/01/15 Sms’en binnen Europa wordt gratis bij T-Mobile

Op 19 januari 2015 zal T-Mobile nieuwe abonnementen introduceren. Daarbij wordt onbeperkt sms'en binnen de gehele Europese Unie volledig gratis.

Daarbij kan je ook 120 minuten bellen zonder extra roamingkosten – de verbruikte minuten komen gewoon uit je eigen bundel. Wel blijven de roamingkosten voor dataverbruik actief – deze zullen op een later tijdstip worden afgeschaft. Dit heeft T-Mobile laten weten tijdens een eigen evenement in Amsterdam.

Overigens gelden de nieuwe voorwaarden alleen voor klanten met de nieuwe abonnementsvorm. Wil je als bestaande klant van de regeling gebruik maken, dan moet je eerst overstappen.Bestaande klanten die nog niet kunnen verlengen kunnen ook overstappen naar de nieuwe abonnementen voor de resterende duur van jouw contract. Je moet er wel rekening mee houden dat de korting van het huidige abonnement dan vervalt. Ook kan het betekenen dat het huidige toestel eerst volledig afbetaald moet worden.

Met de nieuwe abonnementen zal T-Mobile een splitsing gaan maken in de maandelijkse toestelkosten en de maandelijkse servicekosten voor belminuten en MB's. Op die manier moet het voor consumenten duidelijker worden wat er per maand voor een 'gratis' toestel afgerekend moet worden. Je hebt dan ook verschillende opties: zo kan je het toestel in één keer afrekenen, over een periode van één of twee jaar of een combinatie.

Ook kan je je bel- en databundel per maand naar boven en beneden bijstellen. Je kan de bundels zelfs helemaal uitzetten – handig als je bijvoorbeeld een paar weken op vakantie gaat. De abonnementsprijzen worden later deze maand bekend gemaakt.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Blijf op de hoogste van de laatste bespaartips! Volg Budger: