24/11/14 ‘Sony komt in januari al met Xperia Z4’

Sony zou in januari 2015 haar nieuwe Xperia Z4-toestel presenteren. De Sony Xperia Z3 werd in september gelanceerd.

Dit weet PhoneArena.com te melden, een doorgaans betrouwbare bron. Volgens het gerucht zal Sony de Xperia Z4 en Xperia Z4 Ultra op 4 januari presenteren tijdens de CES, een gadgetbeurs te Las Vegas. Het is opvallend dat Sony al zo snel met een opvolger voor haar vlaggenschip komt. Eerder gaf Sony's CFO te kennen dat er slechts één vlaggenschip voor 2015 op het programma staat.

Er zijn verschillende details over de Sony Xperia Z4 uitgelekt. Zo zou het toestel een 5,4 inch scherm krijgen met qhd-resolutie (2560 x 1440 pixels), maar nog niet draaien op de nieuwe Snapdragon 810-processor aangezien deze slechts beperkt beschikbaar zal zijn. De kans is het grootste dat Sony voor de Snapdragon 805-processor gaat. Dit is dezelfde chip die we vinden in de Samsung Galaxy Note 4, Motorola Nexus 6 en LG G3.

De camera zou een sensor van 20,7 megapixel krijgen – net als de Xperia Z3 – maar deze moet meer licht kunnen opvangen dan haar voorganger. De frontcamera zou er een van 4,8 megapixel worden. Qua design zal de Xperia Z4 dunner worden dan de Z3 en de randen worden ronder.

Naast de Xperia Z4 komt Sony ook met de Xperia Z4 Ultra, een phablet met een scherm van 5,9 inch. Qua specificaties zal deze smartphone vrijwel gelijk zijn aan de normale Z4. Wel wordt de Z4 Ultra ontzettend dun: naar verluidt zal het toestel slechts 5,7 millimeter meten.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Blijf op de hoogste van de laatste bespaartips! Volg Budger: