07/01/14 Sony kondigt kleinere versie Xperia Z1 aan

Sony heeft tijdens de gadgetbeurs CES een mini-variant van de Z1 aangekondigd: de Sony Xperia Z1 Compact. Net als het vlaggenschip is de Z1 Compact stof- en waterdicht. Het toestel komt in vier kleuren uit.

4,3 inch HD-scherm

Sony heeft de Z1 Compact met een HD-scherm (720p) van 4,3 inch uitgerust. Concurrenten als Samsung en HTC hebben ook 'mini'-varianten van hun topmodellen uitgebracht, met veel succes. De kleinere toestellen zijn aantrekkelijker geprijsd dan hun grotere broers, maar delen veel eigenschappen en design aspecten. Geinig detail: de mini-toestellen hebben bijna allemaal een groter scherm hebben dan de grootste iPhone.

Sony Xperia Z1 Compact

Specificaties

Sony heeft met de Z1 Compact wel een flinke streep voor op haar concurrenten. Waar Samsung en HTC behoorlijk inleveren op de hardware bij de kleinere modellen, doet Sony dat nauwelijks. Onder de motorkap vinden we een 2.2 GHz quad-core processor, aan de achterzijde een 20,7 megapixel camera en de smartphone loopt op Android 4.3. De Z1 Compact is daadwerkelijk een kleinere versie van het topmodel.

Sony Xperia Z1 Compact kopen

De Xperia Z1 Compact komt uit in het zwart, wit, lime en roze en moet vanaf eind februari 2014 in de winkels liggen. De Z1 Compact heeft geen compact prijskaartje: met een adviesprijs van 549 euro begeeft de telefoon zich in de onderkant van het 'premium' segment.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Blijf op de hoogste van de laatste bespaartips! Volg Budger: