20/04/15 Sony kondigt Xperia Z4 officieel aan

In Japan is door Sony de nieuwe Sony Xperia Z4 gepresenteerd. De nieuwe smartphone van Sony is lichter en dunner dan de Xperia Z3 en de camera aan de voorzijde heeft een upgrade gekregen. Qua uiterlijk is de nieuwe smarpthone praktisch hetzelfde gebleven.

Het toestel heeft een metalen frame met een glazen voor- en achterzijde. Het toestel is 6,9 mm dik en weegt 144 gram. Omdat de Xperia Z4 dunner is dan de Z3, heeft Sony de Xpera Z4 voorzien van een kleinere batterij met 2930mAh (3100mAH voor de Z3). Het Display van de Xperia Z4 is een 5,2 inch ips-LCD display met een resolutie van 1920×1080 pixels.

Aan de voorzijde heeft Sony de camera van de Xperia Z4 voorzien van een Exmor R-sensor met een maximale resolutie van vijf megapixels en elektronische beeldstabilisatie. Door deze techniek worden selfies scherper en ook videogesprekken vinden plaats in betere kwaliteit. De camera aan de achterkant is opnieuw de 20,7-megapixelcamera uit de Exmor RS-lijn, die reeds op verschillende high-end smartphones van Sony is gebruikt.

Sony heeft laten weten de Xperia Z4 deze zomer in Japan uit te brengen. Het is nog onbekend wanneer en voor welke prijs de smartphone in Nederland uitkomt.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Blijf op de hoogste van de laatste bespaartips! Volg Budger: