14/01/15 ‘Sony overweegt verkoop mobiele divisie’

Sony zou nadenken over de verkoop van haar mobiele tak. Dit in verband met tegenvallende resultaten. Eerder stootte Sony haar laptop- en een deel van de tv-divisie af.

Op dit moment is Sony een reorganisatie aan het doorvoeren die meer dan 1.000 werknemers hun baan zal kosten. Er zijn nog geen concrete plannen om de smartphone-tak te sluiten, maar Reuters meldt dat "elk segment van Sony ervan doordrongen moet zijn dat Sony een divisie kan afschaffen."

Sony's CEO, Kazuo Hirai, leek tijdens de elektronicabeurs CES begin januari voorzichtig te hinten op het sluiten van de mobiele tak. Ook een fusie met een andere fabrikant is echter mogelijk. Hij zei het volgende: "Elektronica over het algemeen, naast entertainment en financiën, blijft een belangrijke handel. Maar daarbinnen zijn er afdelingen die voorzichtig moeten worden bestuurd – dat zou bijvoorbeeld tv of mobiel kunnen zijn."

In ieder geval heeft Sony haar strategie al aangepast. Het brengt dit jaar minder toestellen uit en zal zich op slechts één vlaggenschip richten.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Blijf op de hoogste van de laatste bespaartips! Volg Budger: