17/09/14 Sony verwacht verlies door slechte verkoop smartphones

Sony heeft aan haar aandeelhouders laten weten dat het een groter verlies denkt te gaan leiden dan voorspeld. Dit is volledig te wijten aan tegenvallende smartphoneverkoop.

Het Japanse bedrijf verwacht over het huidige boekjaar een nettoverlies van 1,7 miljard euro te lijden. Dat is fors meer dan het verlies van 360 miljoen euro, waar in juli nog van uit werd gegaan. Dit komt door een afschrijving van 1,3 miljard op de mobiele tak.

Eerder wilde Sony zich voornamelijk op mid-range toestellen richten om zo de verkoopcijfers op te krikken, met bijvoorbeeld de Sony Xperia M2. Dit heeft echter niet het gewenste resultaat opgeleverd. Als resultaat zullen er minder smartphones worden uitgebracht. Wel heeft Sony onlangs een nieuw 'vlaggenschip' gelanceerd in de vorm van de Xperia Z3. Dit toestel werd echter lauw ontvangen, omdat het maar een summiere upgrade is van de Xperia Z2.

Sony zit al langer in zwaar weer. Sinds 2010 heeft het bedrijf inclusief het nieuwe verlies al ruim 7,2 miljard euro verlies geleden.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Blijf op de hoogste van de laatste bespaartips! Volg Budger: