19/02/15 Specificaties HTC One M9 lekken uit

Dat de HTC One M9 er aan zit te komen, is geen geheim meer. Volgens het laatste gerucht komen er echter twee versies van op de markt: de HTC One M9 en de M9 Plus.

Het grootste verschil tussen de twee telefoons is de resolutie van het beeldscherm. De HTC One M9 krijgt een 5 inch scherm met een resolutie van 1920 x 1080, en de HTC One M9 Plus krijgt een 5,1 inch scherm met een resolutie van 2560 x 1440 pixels. De 'pixeldichtheid' is daarmee hoger, en dus is het scherm scherper. Het is overigens de vraag of je dit verschil met het menselijk oog kan waarnemen.

Beide smartphone zullen beschikken over een 19 megapixel camera aan de achterkant, een 12 (!) megapixel selfiecamera aan de voorkant. Met de One M9 kan je met zowel de hoofd- als de selfiecamera video's in 4K schieten, maar bij de One M9 Plus niet. Daar is de selfiecamera in staat om 2K video's op te nemen.

De twee telefoons krijgen andere processors en grafische chips. De One M9 krijgt de inmiddels beruchte Snapdragon 810 van Qualcomm, de One M9 Plus krijgt een MediaTek chip. Beide modellen krijgen 32 GB opslagruimte waarvan overigens maar 23 GB beschikbaar is voor de gebruiker.

Op 1 maart zal HTC de toestellen aankondigen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Blijf op de hoogste van de laatste bespaartips! Volg Budger: