03/09/14 Specificaties Sony Xperia Z3 gelekt

De opvolger van de Sony Xperia Z2, die nog niet eens zo lang op de markt is, zal waarschijnlijk tijdens de IFA-beurs begin september worden aangekondigd. De specificaties zijn in ieder geval al uitgelekt.

De Xperia Z3 wordt het nieuwste toptoestel van de Japanse fabrikant en krijgt onder andere een 5,2 inch display, met een full hd-resolutie. Het scherm zou zich onderscheiden door erg helder te zijn, waardoor het buiten bijzonder goed leesbaar blijft.

Daarnaast krijgt de Z3 een rappe processor, de Snapdragon 801. De quad-core processor is geklokt op 2,5 GHz. De chip wordt ondersteunt door 3 GB aan werkgeheugen en er is 16 GB aan opslagruimte voor je foto's, video's en apps. Het geheugen zal uit te breiden zijn met een SD-kaartje.

Aan de achterkant van de Z3 zou Sony een camera van 20 megapixel plaatsen, waarmee je video's in 4K-kwaliteit kan opnemen. Net als de andere Xperia Z-toestellen wordt ook de Z3 stof- en waterdicht en zal de accu maar liefst 3100 mAh sterk zijn.

Ook geen onbelangrijk detail: de Xperia Z3 wordt iets slanker dan zijn voorganger. De afmetingen worden 146,5 x 72,4 x 7,5 mm, iets compacter dan de 146,8 x 73,3 x 8,2 mm van de Xperia Z2.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Blijf op de hoogste van de laatste bespaartips! Volg Budger: