17/03/14 Steeds meer jongeren kunnen telefoonrekening niet betalen

Volgens incassobureau Lindorff zijn er steeds meer jongeren tussen de 18 en 25 jaar die hun telefoonrekening niet meer kunnen betalen. De gemiddelde schuld bedraagt maar liefst 550 euro.

Ook blijft het aantal jongeren dat de rekeningen laat opstapelen stijgen. Het afgelopen half jaar is het aantal bij Lindorff met bijna 10% gestegen.

Schulden aan een provider zijn al jaren de meest voorkomende schulden bij jongeren. Het staat daarom ook hoog op de agenda van staatsecretaris Klijnsma van Sociale Zaken en Werkgelegenheid. Ze zegt de problematiek zeer serieus te nemen.

Klijnsma is daarom in gesprek gegaan met jongeren. Het bleek dat veel pubers geen idee hebben hoeveel data het bijvoorbeeld kost om een YouTube-filmpje te bekijken of en foto te versturen via WhatsApp (check hier een overzicht). Daarnaast lezen veel jongeren de 'kleine lettertjes' van hun contract niet.

Het blijft ontzettend belangrijk dat je een passend abonnement hebt – ook als je ouder dan 25 bent. Ga je over je bel- en databundel heen, dan kan dat flink in de papieren lopen. Zorg dat je niet klakkeloos het goedkoopst mogelijke abonnement kiest, maar ga voor een bundel die bij je past!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Blijf op de hoogste van de laatste bespaartips! Volg Budger: