12/12/14 4G internet vanaf maart ook door Tele2 aangeboden

Nadat Tele2 als een van de winnaars van de 4G frequentieveiling in 2012 uit de bus kwam, zal het bedrijf in het eerste kwartaal van 2015 starten met het aanbieden van mobiel internet snelheden tot 225 Mb/s.

In januari wordt gestart met een kleinschalig zakelijk aanbod, vanaf maart zullen bestaande particuliere Tele2 klanten toegang krijgen tot 4G internetsnelheid. Nieuwe klanten zullen nog twee maanden moeten wachten op toegang met de smartphone tot het 4G netwerk.

Bij lancering zal het randstedelijk gebied toegang hebben, Tele2 heeft aangegeven begin 2016 landelijk dekkend te willen zijn, met uitzondering van dunbevolkte regio's in het noorden en oosten van het land. Tele2 heeft zich ten doel gesteld 20% marktaandeel te verwerven, hierbij is geen termijn waarbinnen dit moet gebeuren vermeld.

Tele2 bouwt momenteel het vierde 4G-netwerk binnen Nederland. De andere drie netwerken zijn in bezig van KPN, Vodafone en T-Mobile. Het komende jaar zullen de 750.000 bestaande Tele2 klanten, die nu nog gebruik maken van het T-Mobile netwerk, worden gemigreerd naar het nieuwe Tele2 netwerk. Voor spraak gaat Tele2 op termijn voice-over-LTE gebruiken, wat het mogelijk maakt ook spraakverkeer via 4G te laten lopen.

Tele2 heeft nog niet bekend gemaakt wat de prijzen zullen worden van de nieuwe 4G abonnementen. Wel is duidelijk dat bestaande klanten niet extra hoeven te betalen voor 4G internet. Daarnaast geeft Tele2 aan de concurrentie ook op prijs aan te gaan, waarbij men aangeeft dat de huidige Nederlandse mobiele internetprijzen nog steeds tot de hoogste van Europa behoren.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Blijf op de hoogste van de laatste bespaartips! Volg Budger: