20/11/14 Tele2 gaat eigen 4G-netwerk binnenkort activeren

Provider Tele2 zal binnenkort haar eigen 4G-netwerk activeren. Dit had eerder in 2014 al moeten gebeuren, maar liep vertraging op. Tele2 zal ook nog van T-Mobile's masten gebruik maken.

De tijd begint te dringen voor de van origine Zweedse provider. In december 2012 werden 4G-frequenties geveild, en deze moesten binnen twee jaar door de afnemers in gebruik worden genomen. Lukt dit niet, dan riskeert de provider een boete.

Tele2 moet een netwerk activeren dat 616 vierkante kilometer beslaat. Waarschijnlijk zullen vanaf januari 2015 ook abonnementen met 4G worden aangeboden. Het is niet bekend of de huidige klanten ook van 4G gebruik kunnen gaan maken.

Dat is echter wel waarschijnlijk: Tele2 maakt gebruik van T-Mobile's netwerk, en koopt daarvoor capaciteit in bij die provider. Hoe meer klanten via Tele2's eigen masten verbonden kunnen zijn, hoe minder er ingekocht hoeft te worden. Wel heb je een smartphone nodig die de netwerkstandaard ondersteunt.

Tele2 beschik in totaal over zes 4G-frequentieblokken. Daarmee kan het in theorie ook de snellere 4G+ variant gaan aanbieden. Het is nog niet bekend wat de maximum downloadsnelheid zal worden. Wil je op de hoogte blijven van alle ontwikkelingen, dan kan dat via een speciale 4G-pagina die de provider daarvoor heeft ingericht.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Blijf op de hoogste van de laatste bespaartips! Volg Budger: