02/04/15 Tele2 zet 40.000 klanten op 4G in april

Provider Tele2 gaat in april de eerste 40.000 klanten aansluiten op haar gloednieuwe 4G-netwerk. Het gaat om zo'n 5% van alle klanten.

Er loopt op dit moment al een kleinschalige test met het 4G-netwerk, waar 300 klanten aan mee doen. Hier heeft Tele2 veel van geleerd, en inmiddels is het zo ver dat 4G daadwerkelijk geactiveerd kan worden. Tele2 maakt op dit moment nog gebruik van de masten van T-Mobile, maar biedt hierop geen 4G aan. Met haar eigen netwerk kan dit wel.

De 'verhuizing' van de 40.000 klanten gaat niet zonder slag of stoot. Tele2 sluit de bestaande klanten aan op een volledig nieuw klantensysteem. In totaal verwacht de provider dat het 12 tot 14 weken gaat duren voor alle klanten zijn overgezet naar dit nieuwe systeem en dus gebruik kunnen maken van 4G. Uiteraard heb je wel een smartphone nodig die 4G ondersteunt.

Eind 2015 wil Tele2 haar 4G-netwerk landelijk dekkend hebben. Op dit moment hebben alleen Vodafone en KPN een landelijk 4G-netwerk, T-Mobile is hard op weg. Op de bestaande netwerken maken zo'n 4,3 miljoen Nederlanders gebruik van het snelle mobiele internet.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Blijf op de hoogste van de laatste bespaartips! Volg Budger: