23/10/14 Tele2 ziet aantal klanten weer stijgen

Provider Tele2 heeft het aantal klanten het afgelopen kwartaal wederom zien toenemen. De sterke groei is echter wat afgenomen.

De afgelopen maand heeft Tele2 een groei van 3% doorgemaakt, een jaar geleden groeide de provider nog 8,5%. Het aantal klanten is volgens de provider de afgelopen maanden gegroeid door de introductie van de nieuwe abonnementen, anders was de groei lager uitgevallen.

Om nog groter te worden ziet Tele2 haar eigen 4G-netwerk als een cruciale factor. De van oorsprong Zweedse provider is al bijna twee jaar bezig om haar eigen netwerk voor te bereiden (nu loopt alles via de masten van T-Mobile). Samsung heeft het netwerk inmiddels goedgekeurd – de smartphones van Samsung zullen dus overweg kunnen met 4G van Tele2.

Wanneer het netwerk daadwerkelijk in gebruik genomen zal worden is echter nog niet duidelijk. Eerst wil Tele2 een fatsoenlijke dekking kunnen garanderen. Waar Tele2 nog geen eigen masten heeft staan, maakt het nog gebruik van T-Mobile's netwerk. Sowieso zal er voor 2G- en 3G-verkeer van T-Mobile's masten gebruik worden gemaakt – Tele2 heeft alleen een eigen 4G-netwerk.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Blijf op de hoogste van de laatste bespaartips! Volg Budger: