06/11/14 T-Mobile verliest klanten, maakt wel winst

T-Mobile heeft het afgelopen kwartaal het aantal klanten zien afnemen, maar wel een winst van 161 miljoen euro weten te realiseren.

De winst is behaald op een omzet van 376 miljoen euro. T-Mobile's CEO, Mark Klein, is tevreden. Hij stelt dat T-Mobile goede cijfers laat zien in een krimpende markt. Het aantal klanten met een abonnement daalde overigens licht, met 0,3%. Verreweg het grootste aantal klanten die zijn overgestapt naar een andere provider had een pre-paid kaartje.

Opvallend is dat T-Mobile voor het eerst meer omzet uit data dan uit sms'jes heeft gehaald. In lijn hiermee investeert de provider in haar netwerk. Zo wordt 4G landelijk verder uitgerold en ook de introductie van '4G Max' is een feit, waarmee klanten snelheden kunnen halen tot 120 Mb/s.

Dat staat overigens niet gelijk aan de nieuwe 4G+ standaard die KPN en Vodafone uitrollen. Met 4G+ is het mogelijk om snelheden tot wel 225 Mb/s aan te bieden. Voor 4G+ heb je overigens een toestel nodig dat hiervoor ondersteuning biedt, zoals de Samsung Galaxy Alpha of Note 4. iPhones (inclusief de 6-serie) ondersteunen nog geen 4G+.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Blijf op de hoogste van de laatste bespaartips! Volg Budger: