24/11/14 ‘Topman Samsung mogelijk weg na slecht resultaat’

Samsung heeft het niet meer zo makkelijk op de smartphonemarkt. Wegens de tegenvallende verkopen overweegt Samsung volgens geruchten te gaan snijden in de directie.

Zo zou onder andere de positie van JK Shin, het hoofd van de mobiele tak, onder druk staan. Onder leiding van Shin is Samsung echter de grootste speler op de mobiele markt geworden. Hij leidt de smartphone-tak sinds 2009. Een mogelijke opvolger voor Shin zou BK Yoon zijn, een andere topman die nu verantwoordelijk is voor televisies en keukenapparatuur.

Samsung's verkopen op de mobiele markt lopen terug. Het bedrijf is nog altijd marktleider, maar de winst halveerde afgelopen kwartaal ten opzichte van hetzelfde kwartaal in 2013.

Een van de oorzaken zou het tegenvallende resultaat van de Samsung Galaxy S5 zijn. Samsung had ingeschat dat het vlaggenschip zo'n 20% minder goed had verkocht dan zijn voorganger, de Samsung Galaxy S4. In de praktijk lagen de verkopen echter zo'n 40% lager.

Naast BK Yoon wordt er nog een potentiële ceo genoemd in de vorm van Kwon Oh-Hyun. Hij is op dit moment hoofd van de chip- en beeldschermafdelingen. Samsung wilde – uiteraard – niet op het gerucht reageren.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Blijf op de hoogste van de laatste bespaartips! Volg Budger: