25/09/14 Veel verzekeringsfraude om nieuwe iPhone

Met de komst van de nieuwe iPhone 6-serie ontvangen verzekeraars weer een bijzonder hoog aantal claims van kapotte toestellen. De verzekerden willen met de vergoeding het nieuwste toestel aanschaffen.

Hiervoor waarschuwt het Verbond van Verzekeraars. Het roept verzekeraars op om extra alert te zijn op fraudegevallen, omdat er opvallend veel meldingen van schade aan smartphones binnenkomen. Het zou hierbij om duizenden extra claims gaan.

Het is volgens het Verbond duidelijk te koppelen met de lancering van de nieuwe iPhone, waar consumenten direct over willen beschikken, maar het hoge bedrag niet willen ophoesten. Om toch over de financiële middelen te beschikken, wordt vervolgens besloten om de inboedel- of toestelverzekering te tillen.

Volgens de woordvoerder van het Verbond, Rudi Buis, passen verschillende verzekeringsmaatschappijen hun schadebehandelingsproces aan. Zo wordt scherper gecontroleerd of de schade wel gedekt wordt, en of het past bij de toedracht. Ook worden verzekerden soms gevraagd om het toestel op te sturen. Volgens Buis schrikt dit veel fraudeurs af.

Goede fraudebestrijding is belangrijk om de premies laag te houden. Veel huishoudens betalen nu wegens fraude onnodig hoge premies, aldus Buis.

Via de Telegraaf

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Blijf op de hoogste van de laatste bespaartips! Volg Budger: