16/02/15 Vermoedelijke processor Galaxy S6 gepresenteerd

Samsung heeft een nieuwe processor gepresenteerd die waarschijnlijk gebruikt zal worden in de Samsung Galaxy S6: de Exynos 7 Octa.

De presentatie van de Galaxy S6 zal waarschijnlijk op 1 maart plaatsvinden tijdens het Mobile World Congress te Barcelona. Er is de laatste tijd veel onduidelijkheid geweest over de processor die Samsung zou gaan gebruiken. Er gingen geruchten over de Qualcomm Snapdragon 810, maar de kans is groter dat Samsung voor een chip van eigen makelij kiest.

De Exynos Octa 7 is, zoals de naam al aangeeft, een 'octa-core' processor: in totaal achter rekenkernen. De chip bestaat uit twee setjes quad-core processors die apart van elkaar hun werk verrichten. Er is een langzamer maar energiezuinig setje voor het lichte werk, en een snellere processor voor het heftige werk. De processor is een stuk kleiner dan (maar liefst 35%) en verbruikt daarmee minder energie dan grotere chips.

Of de accu van de Galaxy S6 met al dat moois ook langer dan één volle werkdag meegaat, is nog maar de vraag, maar we zijn hoopvol. Naast de geavanceerde processor krijgt de S6 ook een 5,1 inch display en een behuizing die (deels) van metaal wordt gemaakt.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Blijf op de hoogste van de laatste bespaartips! Volg Budger: