23/07/15 Vingerafdrukscanner in home-knop binnenkort verleden tijd

Een vingerafdrukscanner is iets dat we steeds vaker in smartphones zien verschijnen. De scanner wordt nu nog verwerkt in fysieke home-buttons, maar dat is binnenkort waarschijnlijk verleden tijd.

Sonavation heeft een techniek ontwikkeld waarmee de scanner onder het glas van je touchscreen te plaatsen. Volgens een topman van Sonavation kan de scanner zelfs de vingerafdruk 'lezen' van vieze of gladden vingers – iets wat de huidige generatie scanners lastiger kan.

Het is overigens nog niet duidelijk of en wanneer de nieuwe techniek toegepast zal worden in smartphones. Bij Budger hopen we uiteraard van wel; het kan de smartphone immers kleiner maken. Zo kan een smartphone met een groot scherm toch zo compact mogelijk blijven. Wel zou dit smartphones nog meer op elkaar doen lijken.

Sommige fabrikanten kiezen er voor om de scanner niet in de home-knop maar elders op het toestel te plaatsen. HTC heeft dit bijvoorbeeld aan de achterkant van de One Max gedaan, en Huawei met de Ascend Mate 7. Zo is de Mate 7 qua formaat net zo groot als de iPhone 6 Plus, maar heeft het wel een fors groter scherm: 6 inch in plaats van 5,5 inch.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Blijf op de hoogste van de laatste bespaartips! Volg Budger: