30/09/14 Vodafone biedt landelijke dekking 4G

Net als concurrent KPN heeft ook Vodafone haar 4G-netwerk landelijk weten uit te rollen. Dit heeft Vodafone sneller voor elkaar gekregen dan gedacht.

In eerste instantie mikte Vodafone op een landelijk dekkend netwerk in 2015, maar vanwege de zachte winter heeft Vodafone rapper kunnen doorbouwen. Inmiddels maken 1,1 miljoen consumenten gebruik van 4G en is de geograische dekking 95%. Zo'n 40% van het dataverkeer verloopt inmiddels via 4G.

Vodafone geeft aan dat de ontwikkeling van haar netwerk hier niet stopt. De komende maanden wordt er flink ingezet om de snelheid, capaciteit en de dekking te verbeteren. Onlangs werd nog de snelheidslimiet van alle abonnementen afgehaald – ieder abonnement heeft nu een theoretische maximumsnelheid van 75 Mb/s.

Daarnaast is de provider al bezig om een geavanceerdere versie van 4G uit te rollen, 4G+. Dit is een nog snellere variant die op het moment van schrijven alleen in Amsterdam beschikbaar is. Er zijn maar een paar smartphones die de nieuwe netwerktechnologie ondersteunen, te weten de Samsung Galaxy Alpha en de iPhone 6-serie.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Blijf op de hoogste van de laatste bespaartips! Volg Budger: