25/07/14 Vodafone klanten verbruiken 85% meer data dan jaar geleden

 

In het tweede kwartaal van 2014 heeft Vodafone een toename van het mobiel internetverbruik gezien van maar liefst 85%, zo blijkt uit de gepubliceerde kwartaalcijfers. Netwerken in Nederland zien al langer een verschuiving van spraak naar data, het beschikbaar stellen van het 4G netwerk vorig jaar door Vodafone heeft de sterke groei verder aangezwengeld.

Gemiddeld hebben de klanten van Vodafone in dit kwartaal 854 megabyte verbruikt, wat neerkomt op 284MB per klant per maand. 28% van Vodafone klanten met een smartphone beschikken echter niet over een internetabonnement. Van alle Vodafone klanten heeft 60,4 momenteel een smartphone.

In onderstaande afbeelding is duidelijk te zien hoe sterk het gebruik van data met smartphones is toegenomen in het laatste jaar. In 12 maanden tijd is dit voor Vodafone klanten verdrievoudigt terwijl sms-verkeer is gehalveerd. Aangenomen mag worden dat deze verhoudingen zich ook voordoen bij de concurrende netwerken.

Vodafone zag in het tweede kwartaal een daling van 1.9% omzet per klant, de totale omzet daalde met 4 procent in vergelijking met een jaar eerder.

Vodafone internet verbruik

bron: tweakers.net

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Blijf op de hoogste van de laatste bespaartips! Volg Budger: