18/11/13 Vodafone: ‘Landelijke dekking 4G in april 2015’

 

Volgens Vodafone zal de uitrol van haar 4G-netwerk in april 2015 voltooid zijn. Dit is sneller dan verwacht, en mogelijk gemaakt door een extra investering van 270 miljoen euro.

Dit geld komt bovenop de pot van 250 miljoen die Vodafone per jaar uittrekt om haar netwerk te onderhouden. Volgens Vodafone's CTO Mallik Rao zijn de extra investering belangrijk voor de provider.

Het aantal klanten dat gebruikt maakt van Vodafone's 4G-netwerk is flink gegroeid, en daarom zal er ruim een miljard worden geïnvesteerd in het versneld uitrollen van het 4G-netwerk. Op dit moment hebben een half miljoen klanten al toegang tot 4G. Hoeveel mensen hiervan gebruik maken is niet bekend: nog niet iedereen beschikt over een 4G-toestel.

Met 4G kan je gebruik maken van supersnel mobiel internet. Op het moment van schrijven bieden providers maximaal 50 Mb/s aan.

In april 2014 zal de helft van Nederland gebruik kunnen maken van het snellere netwerk. De huidige 2G- en 3G-netwerken worden ook nog verbeterd. Zo verhoogt Vodafone de capaciteit van het netwerk om drukte op te kunnen vangen in stedelijke gebieden.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Blijf op de hoogste van de laatste bespaartips! Volg Budger: