11/06/14 Vodafone wil snelheid 4G dit jaar nog verdubbelen

Provider Vodafone heeft aangegeven dit jaar nog de snelheid van haar 4G-netwerk te willen verdubbelen tot maar liefst 200 Mb/s. Dat is sneller dan menig reguliere adsl- of kabelverbinding.

Dat is een verdubbeling van haar eerdere plannen. Op dit moment biedt de provider een maximale snelheid van 50 Mb/s aan. Vodafone rolt haar nieuwe netwerk daarnaast sneller uit dan gepland. In september wil de provider een landelijke dekking garanderen. Concurrent KPN is al zover.

Mocht het Vodafone inderdaad lukken op de snelheid tot 200 Mb/s op te krikken, dan heeft het het snelste 4G-netwerk van Nederland. In de praktijk komt het neer op een downloadsnelheid van 25 megabyte per seconde.

De hogere snelheid wordt mogelijk gemaakt door een nieuwe techniek, LTE Advanced. Daarmee worden de frequenties van meerdere netwerken gecombineerd. Ook de dekking wordt daarmee sterk verbeterd, wat je met name binnenshuis kan gaan merken.

Met 4G kan je gebruik maken van razendsnel internet op je smartphone. KPN heeft op dit moment het grootste dekkingsgebied, gevolgd door Vodafone. T-Mobile biedt vooralsnog alleen 4G-dekking in de randstad.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Blijf op de hoogste van de laatste bespaartips! Volg Budger: