18/06/16 Vraag naar iPhone SE is enorm!

Dat Apple er goed aan doet om zijn toekomstige smartphones weer wat kleiner te maken moge duidelijk zijn als we naar de vraag van de iPhone SE kijken. Apple heeft moeite de vraag van deze eigenlijk “downgrade” van de iPhone 6S. De iPhone SE lijkt sprekend op de alweer drie jaar oude iPhone 5S en is net zo groot. Onder de motorkap lijkt het toestel echter weer heel erg op de iPhone 6S. Kortom, dezelfde kracht als de nieuwste iPhone in een drie jaar oud jasje.

Over de iPhone SE

Het succes van de iPhone SE kwam redelijk onverwachts. Eigenlijk was de SE een zorgkindje van Apple, want ze twijfelde heel erg of ze hier goed aan hadden gedaan. Uit recent onderzoek bleek dat men het formaat van de iPhone 5S erg miste in de nieuwe lijn van Apple. De iPhone 6S en 6s Plus waren een stuk groter geworden en was dit wel wat het kritische publiek van Apple op zat te wachten? Niet dus, zo bleek aan de hand van de slechte reacties op de nieuwe lijn. En zo ontstond het idee om in het voorjaar van 2016 een nieuwe – of eigenlijk oude – iPhone uit te brengen, genaamd iPhone SE. De iPhone SE beschikt over vrijwel identieke specificaties als de iPhone 6S, maar dan met het uiterlijk van de iPhone 5S. Het scherm van de iPhone SE is 5 inch en daarmee een stuk kleiner dan de iPhone 6S.

Wachttijd en verkochte aantallen

Het lijkt een traditie te zijn bij Apple. Er is te veel vraag naar het product, of er werden er te weinig gefabriceerd, waardoor mensen vaak lang op hun nieuwe iPhone moeten wachten. En zo is het helaas ook bij de iPhone SE. In de Verenigde Staten moet je inmiddels twee weken geduld hebben als je de iPhone SE los wilt kopen. In de meeste gevallen loopt dit zelfs op tot drie weken of nog langer. Apple verwacht volgend kwartaal nog eens 5 miljoen exemplaren te kunnen verkopen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Blijf op de hoogste van de laatste bespaartips! Volg Budger: