27/01/15 Webshop Vodafone verklapt nieuwe Galaxy S-smartphone

In de Nederlandse webshop van Vodafone lijkt de nieuwe Galaxy S6 te zijn aangetroffen. Het gaat hierbij om de S6 mét het gebogen scherm.

De Samsung-fansite Galaxy Club ontdekte het toestel in de broncode van de webshop. Daarin staat de 'Galaxy S Edge', een nog onaangekondigde telefoon. Vodafone is wellicht al met de voorbereidingen bezig om het toestel online te kunnen zetten zodra dat nodig is.

De Samsung Galaxy S6 duikt al langer op in het geruchtencircuit. Daarbij gaan sommige nieuwsbronnen er van uit dat de S6 een scherm krijgt met gebogen randen aan de zijkanten van het toestel. Op dit moment heeft alleen de Galaxy Note Edge zo'n scherm, aan de rechterzijde van het toestel. Ook de Note Edge heeft geen cijfer in de naam heeft, wat de naam 'Galaxy S Edge' zou verklaren.

De kans is aanwezig dat de Galaxy S6 in twee varianten op de markt kom; met en zonder gebogen scherm. Verder krijgt de S6 waarschijnlijk een behuizing van zowel metaal als glas en zou het uiterlijk ten opzichte van de Galaxy S4 en S5 flink veranderen.

Qua hardware wordt de Galaxy S6 een aardig geavanceerd toestel. Welke processor er precies gebruikt zal gaan worden is nog niet duidelijk, maar het wordt óf de Snapdragon 810 van Qualcomm, of een eigen Exynos-chip. Het scherm krijgt een qhd-resolutie (2560 x 1440 pixels) en de vingerafdrukscanner zou verbeterd worden.

De verwachting is dat Samsung de Galaxy S6 (en wellicht S Edge) begin maart tijdens het Mobile World Congress te Barcelona aan zal kondigen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Blijf op de hoogste van de laatste bespaartips! Volg Budger: