04/05/15 Whatsapp minder populair onder Nederlandse jongeren

Ondanks dat Whatsapp nog altijd aan populariteit wint in Nederland, bericht Telecompaper in het onderzoek Dutch Apps Market dat deze app aanhang onder tieners verliest. Dutch Apps Market is een kwartaalrapport over mobiele apps in Nederland, wat ieder kwartaal onderzoek doet naar de populariteit van communicatie apps.

Vorig halfjaar werd Whatsapp door 7% minder tieners gebruikt dan een jaar eerder, uitkomend op 88% van de smartphone bezitters. De app die hier aan ten grondslag lijkt te liggen is Snapchat, een app die het afgelopen jaar verdrievoudigde in het aantal Nederlandse gebruikers. Onder jongeren gebruikt maar liefst 61% deze chatdienst die zich onderscheid door verzonden berichten na enkele seconden automatisch te wissen.

ondanks de daling onder tieners blijft whatsapp veruit de meest gebruikt mobiele app. Inmiddels is de gratis berichten app, waar sinds kort ook mee kan worden gebeld over een 3G/4G of Wifi internet verbinding op 97 miljoen smartphones in Nederland actief. Dit komt neer op maar liefst 82% van alle smartphones in Nederland.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Blijf op de hoogste van de laatste bespaartips! Volg Budger: