02/02/15 ‘WhatsApp rolt belfunctie uit’

Messaging-app WhatsApp lijkt een nieuwe functionaliteit uit te rollen: een belfunctie. Met de feature kan je bellen via voip (voice over ip), en is vooralsnog alleen via een uitnodiging beschikbaar.

WhatsApp heeft nog niets officieel bekend gemaakt over de belfunctie. Alles wat bekend is, is op Reddit uitgelekt. Naast wat screenshots is er ook een video van de belfunctie verschenen. De interface lijkt op een normale bel-app.

Wil je de belfunctie gebruiken, dan moet je beschikken over een Android smartphone. Je dient het laatste apk-bestand te downloaden van de WhatsApp-site en deze handmatig installeren. Hoewel de functie alleen in de Android-versie lijkt te staan, zou de feature ook voor andere systemen uitgerold gaan worden.

Niet iedereen ziet na de handmatige update echter een bel-button verschijnen. Zij die 'm wel zien, zeggen dat deze naar de standaard bel-app verwijst. De voip-functie zou alleen werken wanneer je bent uitgenodigd.

WhatsApp zou al een tijdje aan de belfunctie werken. Wat precies de plannen zijn is echter nog niet duidelijk, maar we zijn benieuwd naar de belfunctie. WhatsApp is grotendeels verantwoordelijk voor het minimaliseren van sms-gebruik, en wellicht kan het eenzelfde trend inzetten voor de traditionele belminuten.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Blijf op de hoogste van de laatste bespaartips! Volg Budger: