15/01/15 Xiaomi gaat achter de iPhone 6 Plus aan

Het Chinese Xiaomi komt met een nieuwe smartphone waarmee direct de strijd met de iPhone 6 Plus wordt aangegaan. De Xiaomi Mi Note is net zo mooi en kost minder dan de helft.

Met de naam van het toestel verwacht je dat Xiaomi ook de Galaxy Note 4 wil targeten, maar toch heeft het merk voor een aanval op Apple gekozen. Xiaomi wordt er vaak van beticht Apple schaamteloos te kopiëren, en lijkt daar nu de draak mee te steken.

De Xiaomi Mi Note heeft een display van 5,7 inch met qhd-resolutie: hoger dan de full hd-resolutie van de iPhone 6 Plus. Ook is de Mi Note met 6,95 millimeter een fractie dunner en met 161 gram iets lichter dan de Apple's toestel.

Aan de achterkant vinden we een 13 megapixel camera met optische beeldstabilisatie en LED-flitser van Philips. Aan de voorkant zit een 4 megapixel camera voor de betere selfie. Volgens Xiaomi is die camera net zo goed als HTC's UltraPixel-camera. Onder de motorkap vinden we een Snapdragon 801-processor,3 GB RAM, een accu van 3.000 mAh en 16 GB opslagruimte. Er is ook een versie met 64 GB opslagruimte te koop.

Xiaomi Mi Note

Het meest interessante aan dit toestel is echter de prijs. In China komt de grote smarptphone (zonder abonnement) op de markt voor 2299 yuan: dat is omgerekend zo'n 316 euro. De versie met 64 GB kost 385 euro. Een schijntje vergeleken met de 799 euro wat je minimaal voor een iPhone 6 Plus moet neertellen.

Daarbij gaat Xiaomi een premium-versie uitbrengen voor 450 euro. Daarvoor krijg je nog dikkere specs: een Snapdragon 810-processor, 4 GB RAM, 64 GB opslagruimte, een 3.090 mAh accu en 4G-ondersteuning tot 450 Mb/s.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Blijf op de hoogste van de laatste bespaartips! Volg Budger: