22/12/14 Xiaomi inmiddels 45 miljard dollar waard

Het hier nog onbekende Chinese merk Xiaomi groeit als kool. Het heeft bij een investeringsronde meer dan 1 miljard dollar opgehaald. De waardering van Xiaomi zou nu op 45 miljard dollar liggen.

Dit meldt The Wall Street Journal.

Het merk is sterk in opkomst, en wordt ook wel gekscherend het Apple van China genoemd. Inmiddels is Xiaomi al uitgegroeid tot de derde of vierde grooste smartphonemaker ter wereld. In 2015 wil Xiaomi 100 miljoen toestellen verkopen. Of het daar ook winst mee weet te maken is niet bekend.

Xiaomi heeft voornamelijk geld op weten te halen bij partijen die al aandelen in het bedrijf hadden. Het is met deze investeringsronde de meest waardevolle startup ter wereld. In 2011 bracht het merk haar eerste smartphone uit. Het smartphonemerk staat bekend om haar zeer betaalbare high-end toestellen, die ook nog eens uitstekend ontworpen zijn.

Vooralsnog is Xiaomi bijna alleen verkrijgbaar in Azië. In 2015 breidt de Chinese fabrikant uit naar onder andere Rusland, Brazilië en Turkije. Waarschijnlijk wil Xiaomi vanaf 2016 ook de westerse markt veroveren.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Blijf op de hoogste van de laatste bespaartips! Volg Budger: