22/07/14 Xiaomi presenteert de nieuwe Mi 4

 

Zojuist heeft de Chinese Smartphone fabrikant Xiaomi haar nieuwe vlaggenschip toestel gepresenteerd: de Xiaomi Mi4. De op Android draaiende smartphone zal voorlopig alleen verkrijgbaar zijn in China, Xiaomi's CEO Lei Jun heeft ook niet uit de doeken gedaan of de smartphone uberhaupt naar Europa zal worden verscheept.

Xiaomi timmert enorm aan de weg. Misschien dat je naam als een hebt horen vallen, misschien heb je er nog nooit van gehoord, maar Xiaomi verwacht nog dit jaar tussen de 40 en 60 miljoen smartphones te verschepen. Volgend jaar is de verwachting maar liefst 100 miljoen smartphones.

De Xiaomi Mi4 heeft qua uiterlijk veel weg van een iPhone. De Mi4 beschikt over een 5 inch scherm en draait op een 2.5 Ghz Qualcomm Snapdragon processor. De smartphone heeft een 13 megapixel camera aan de achterzijde en 8 megapixel frontcamera.

Het instapmodel met 16GB geheugen komt uit op ongeveer €240,-, een prima prijs voor de bovengenoemde specificaties. Alhoewel verre van onzeker is of de Xiaomi Mi4 in Europa beschikbaar komt maakt Xiami snel stappen buiten China, met recentelijke lanceringen in Maleisië, de Philippijnen en India. In het eerste halfjaar van 2014 heeft Xiaomi ruim 26 miljoen smartphones verkocht, meer dan in heel 2013.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Blijf op de hoogste van de laatste bespaartips! Volg Budger: