25/11/14 Xiaomi stelt uitbreiding andere landen uit

De Chinese toestelmaker Xiaomi zal voorlopig nog even niet in andere landen haar smartphones gaan verkopen. Dat zegt Hugo Barra, topman bij Xiaomi.

Xiaomi bestaat vier jaar en verkocht in eerste instantie haar goedkope smartphones alleen in thuisland China. Sinds dit jaar zijn de toestellen ook te koop in India, Singapore, Maleisië en de Filipijnen.

De doelstelling was om dit jaar nog in tien verschillende landen actief te zijn. Dat was volgens Barra iets te ambitieus. Xiaomi wil zich nu op één land per keer te richten, en daar alle gadgets uit te brengen voordat er het merk zich weer op een ander land zal focussen.

De smartphones van Xiaomi worden door Foxconn geproduceerd, het bedrijf dat ook grotendeels verantwoordelijk is voor Apple's iPhone. Xiaomi is zo populair dat Foxconn niet voldoende capaciteit heeft om de vraag bij te benen. Xiaomi wilde eigenlijk nog uitbreiden naar Thailand, Rusland, Brazilië, Mexico en Turkije. Dit zal nu in 2015 gebeuren.

De aankomende tijd zal Xiaomi zich voornamelijk op India richten, een markt waar het veel van verwacht. Ook westerse markten staan op de agenda: de telefoons moeten in 2015 ook in de VS op de markt komen. Dat is geen overbodig luxe, aangezien Xiaomi de wens heeft uitgesproken binnen vijf tot tien jaar de grootste smartphonemaker ter wereld te zijn.

Bron: Tech In Asia

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Blijf op de hoogste van de laatste bespaartips! Volg Budger: