16/04/14 1,1 miljoen Nederlanders overgestapt naar andere zorgverzekaar

Eind 2013 zijn 1,1 miljoen Nederlanders van zorgverzekeraar gewisseld. Dat zijn er minder dan het jaar daarvoor. Dat melden Zorgverzekeraars Nederland en Vektis.

In totaal gaat het om 6,5% van alle verzekerden. Eind 2012 stapte 7,2% over naar een (goedkopere) zorgverzekering.

Tijdens het 'overstapseizoen' voorspelden verschillende vergelijkingssites dat er meer mensen over zouden stappen dan het jaar ervoor, maar dit bleek niet juist. Waarschijnlijk is de premiedaling voor velen een reden geweest om niet naar een andere verzekeraar op zoek te gaan.

De basisverzekering, dus zonder aanvullende pakketten, is in populariteit gestegen. Koos in 2012 nog 14,3% van de verzekerden voor een basisverzekering, in 2013 steeg dit naar 15,5%.

Ongeveer 75% van alle verzekerden is nog nooit overgestapt. Vooral ouderen en inwoners van dunbevolkte gebieden met hoge zorgkosten stappen niet over. De Nederlanders die het vaakst overstappen zijn vaak jong en wonen in stedelijke gebieden.

In november zullen de nieuwe premies voor 2015 weer door alle zorgverzekeraars bekend worden gemaakt. De verwachting is dat de premies zullen stijgen, en waarschijnlijk het aantal overstappers ook.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Blijf op de hoogste van de laatste bespaartips! Volg Budger: