04/12/13 5 tips voor een goedkopere zorgverzekering

Bespaar maximaal op je zorgverzekering in 2014. Budger geeft je 5 tips die je helpen om een zo goedkoop mogelijke, maar toch passende zorgverzekering te vinden.

Tip 1: vergelijk verschillende polissen

Een vrij voor de hand liggende tip van een vergelijkingssite, maar neem 10 minuten de tijd om de goedkoopste zorgverzekeringen met elkaar te vergelijken. Controleer of alle vergoede zorg voldoende voor je is en kijk of de nieuwe verzekeraar goedkoper is dan je huidige. Stap voor 1 januari 2014 over en je bent in het nieuwe jaar voorzien van de voordeligste polis.

Tip 2: sluit een internetpolis af

Er bestaan zorgverzekeraars die alles via internet afhandelen. Je sluit je verzekering niet alleen online af, maar je wijzigt ook je gegevens op de site van de verzekeraar en dient zelfs je nota's online in – soms kan dit ook via een app op je telefoon. Dit zorgt voor lagere kosten bij de verzekeraar, waardoor een lagere premie aangeboden kan worden.

Tip 3: verhoog je eigen risico

Het wettelijk verplichte eisen risico is in 2014 vastgesteld op 360 euro (in 2013 was dit 350 euro). Je kan dit naar wens met 100, 200, 300, 400 of 500 verhogen tot maximaal 860 euro. Bij een maximaal eigen risico zorgt dit voor premiekortingen die jaarlijks oplopen tot zo'n 250 euro. Maak je (bijna) geen gebruik van zorg en kan je een eventuele financiële tik opvangen, verhoog dat je eigen risico.

Tip 4: vraag zorgtoeslag aan

Deze tip geldt zeker voor studenten: vraag zorgtoeslag aan! Check bij de Belastingdienst of je hiervoor in aanmerking komt. Ontvang je iedere maand de een maximale toeslag en sluit je een goedkope verzekering af (tot maximaal 72 euro per maand), dan hou je per jaar zelfs geld over!

Tip 5: check of je extra korting kan krijgen

Check bij je werkgever of je extra korting kan krijgen op een zorgverzekering. Je kan zo gebruik maken van collectiviteitskorting. Ook zijn er verzekeraars die speciale verzekeringen hebben voor jongeren, senioren, mensen in een bepaald vakgebied (zoals schipper en zorgpersoneel).

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Blijf op de hoogste van de laatste bespaartips! Volg Budger: