02/12/13 Eigen risico blijkt pijnpunt honderdduizenden Nederlanders

Iedereen heeft – ook in 2014 – een eigen risico van minimaal 360 euro. Dit is voor honderdduizenden Nederlanders echter een te hoog bedrag om in één keer af te tikken, en vragen daarom een betalingsregeling aan.

Per maand vragen zo’n 8.000 mensen een regeling aan bij Menzis, hebben al 300.000 mensen bij VGZ een regeling getroffen en bij CZ hebben 120.000 klanten moeite met de hoogte van het eigen risico.

Niemand komt onder het eigen risco uit. Het is niet mogelijk om bijvoorbeeld ook het eigen risico mee te verzekeren in je maandelijkse premie. Menzis stelt in de Telegraaf dat de premie voor veel consumenten wel planbaar is, maar in veel gevallen toch te lastig’.

Volgens het Nibud reageren bedrijven steeds sneller op klanten die niet op tijd betalen. De druk op de consument neemt daarom toe, zeker in combinatie met de nog altijd voortdurende crisis. Andere zaken, zoals de energierekening, gaan voor.

In 2014 is zoals gezegd het eigen risico voor iedereen van 18 of ouder 360 euro. Dit kan je vrijwillig met maximaal 500 euro verhogen tot 860 euro, wat resulteert in een lagere maandelijkse premie. Doe dit alleen als je verwacht geen zorg nodig te hebben én genoeg geld over hebt om een eventuele tegenvaller op te kunnen vangen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Blijf op de hoogste van de laatste bespaartips! Volg Budger: