29/01/14 Goedkope zorgverzekering niet erg populair in 2014

Tegen de verwachting van veel verzekeraars in zijn de goedkope zorgpolissen niet erg in trek geweest in de laatste overstapronde. Dit meldt de krant Trouw op basis van cijfers van de vier grootste verzekeraars.

De goedkoopste polissen, zoals Bewuzt, Zekur en AnderZorg, kosten minder dan andere zorgverzekeringen. In ruil daarvoor heeft de klant minder keuzevrijheid waar hij of zij terecht kan voor zorg.

Slechts 0,5% van de klanten van Menzis heeft hiervoor gekozenen en 2 tot 3% bij Menzis en VGZ/Univé. Alleen Zilveren Kruis en CZ weten een stijging te melden in het goedkopere segment.

Ook hebben niet zo veel mensen een hoger eigen risico genomen, en de aanvullende verzekeringen zijn niet zo populair gebleken als verwacht. Volgens de Volkskrant is Achmea de grote verliezer: deze heeft maar liefst 141.000 klanten verloren. Ondanks deze tegenvaller blijft Achmea de grootste verzekeraar van Nederland met 5,3 miljoen zorgpolissen.

Afgelopen jaar zijn er minder overstappers geweest dan het jaar daarvoor: 900.000 tegenover 1.150.000. De dalende premies zijn daar waarschijnlijk de oorzaak van.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Blijf op de hoogste van de laatste bespaartips! Volg Budger: