09/12/13 Kies je voor een natura- of restitutiepolis?

Sluit je in 2014 een andere zorgpolis af, dan kun je kiezen voor een natura- of restitutiepolis. Wat zijn de verschillen?

Naturapolis

Hierbij kies je zelf je zorgaanbieder. De kosten die je maakt worden direct door je verzekeraar vergoedt – je hoeft dit dus niet zelf voor te schieten. Wel moet je er rekening mee houden dat je alleen voor zorg terecht kan bij ziekenhuizen en instellingen waar jouw zorgverzekeraar een afspraak mee heeft. Ontvang je zorg van een instelling die niet wordt gedekt, dan betaal je deze wel zelf en krijg je de zorg hier niet volledig vergoed.

Restitutiepolis

Bij een restitutiepolis betaal je eerst zelf de gemaakte kosten, waarna je zorgverzekeraar deze volledig zal vergoeden.

Naturapolis = goedkoper

De keuze is in ieder geval van invloed op de maandelijkse premie. Kies je voor een naturapolis, dan kost dit in de regel minder. De meeste budget-verzekeringen zijn dan ook natura-polissen.

Wat voor polis past bij mij?

Check voor je een zorgverzekering afsluit de polisvoorwaarden van je nieuwe verzekeraar. Wil je een naturapolis, controleer dan even of de ziekenhuizen of andere zorginstellingen in jouw buurt waar je gebruik van denkt te gaan maken wel onder de polis vallen. Dit kan nare financiële verrassingen voorkomen!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Blijf op de hoogste van de laatste bespaartips! Volg Budger: