27/08/14 Maandelijkse zorgpremie gaat met een tientje omhoog

Het zorgseizoen komt er al weer bijna aan. De eerste berichten over de nieuwe premies duiken dan ook weer op, en die zijn niet positief: de basispremie gaat met bijna een tientje per maand omhoog.

Dat blijkt uit het begrotingsoverleg tussen het kabinet, de coalitie en oppositiefracties. In het AD is dit bericht bevestigd. De basispremie stijgt naar 1215 euro per jaar voor een volwassene. Dat is 114 euro meer dan in 2014. De stijging komt daarmee neer op 9,50 euro per maand.

De stijging is te wijten aan het feit dat werkgevers in het verleden te veel hebben meebetaald aan de zorgpremie en daarvoor gecompenseerd moeten worden. Daarnaast gaan gemeenten meer zorgtaken krijgen – het kosten daarvan zijn voor de consument.

Ook het eigen risico zal stijgen, waarschijnlijk naar 375 euro. Dat is op dit moment 360 euro. In eerste instantie ging het Centraal Planbureau uit van een stijging naar 405 euro, dus de stijging valt mee.

Omdat de premies waarschijnlijk gaan stijgen, zal het voor veel consumenten lonen om de verschillende verzekeraars te vergelijken en zo toch te besparen op de maandelijkse lasten.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Blijf op de hoogste van de laatste bespaartips! Volg Budger: