31/12/13 Oudere stapt zelden over naar andere zorgverzekeraar

Bijna 80% van de ouderen heeft nog nooit een overstap gemaakt naar een andere zorgverzekeraar, terwijl er zeker voor deze groep veel geld te besparen valt. Ouderen die bij Achmea verzekerd zijn, zijn voornamelijk financieel de klos.

Dat blijkt uit de antwoorden van 2492 respondenten die meededen met het Nationaal Zorgonderzoek van het Zorgverzekering Informatie Centrum (ZIC).

De premies van aanvullende verzekeringen kunnen flink in prijs verschillen. Maar liefst 88,1% heeft een aanvullende verzekering afgesloten, en verzekeraars kunnen een hogere leeftijd aan een hogere premie koppelen. Vier verzekeraars, allen onderdeel van Achmea, hebben de grootste prijsverschillen.

Bij Interpolis, Avero Achmea, OZF Achmea en het Zilveren Kruis kan het verschil op jaarbasis voor een oudere honderden euro's zijn ten opzichte van een twintiger. Een voorbeeld: verzeker je je maximaal bij het Zilveren Kruis, dan betaalt een 29-jarige € 247,92 minder dan een 30-jarige klant. 65+'ers betalen zelfs € 351,60 per jaar meer.

Hou dus rekening met je leeftijd bij het afsluiten van een zorgverzekering. Ook wanneer je jarig bent geweest gaat de hogere premie in. Dit staat in je polisvoorwaarden. Zorg dat je geen ongewenst 'verjaardagscadeau' krijgt van je verzekeraar!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Blijf op de hoogste van de laatste bespaartips! Volg Budger: