17/12/14 Overstappen van zorgverzekering niet populair

Tot nu toe zijn er veel minder consumenten overgestapt naar een andere zorgverzekering dan op hetzelfde tijdstip in 2013. Dit meldt vergelijkingssite Independer.

Dat is tegen de verwachtingen in. Vorig jaar daalde de premies, en werd er geanticipeerd op minder overstappers. Dit jaar stijgen de premies echter weer, en dus werden er meer overstappers verwacht. Dat patroon lijkt uit te blijven.

Dat er minder overstappers zijn, heeft te maken met twee oorzaken. Er is een derde type basisverzekering bij gekomen (de budgetpolis), wat consumenten kan verwarren. Ook maken Nederlanders zich zorgen dat de vrije artsenkeuze komt te vervallen na een overstap naar een andere verzekeraar.

Op dit moment zijn er zo’n 20% minder overstappers dan vorig jaar. De meeste consumenten stappen pas over op het laatste moment: in de laatste week van het jaar. Ben je op zoek naar een andere zorgverzekering, wacht dan niet te lang met het uitpluizen van je huidige en je nieuwe polis. Heb je nu al een budgetpolis, check dan bijvoorbeeld of het ziekenhuis bij jou in de buurt bijvoorbeeld nog wel gecontracteerd is.

Is dat niet het geval, dan doe je er goed aan om over te stappen. Vraag jezelf af of je zelf je zorginstelling wilt kiezen, hoe hoog je eigen risico mag zijn (minimaal 375 euro, maximaal 875 euro) en of je aanvullende verzekeringen wilt afsluiten. Op basis daarvan kan je een vergelijking maken en overstappen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Blijf op de hoogste van de laatste bespaartips! Volg Budger: