27/03/14 PGB vanaf 2015 in basispakket zorgverzekering

Vanaf 1 januari 2015 zal het Persoonsgebonden Budget (PGB) worden opgenomen in het basispakket van de zorgverzekering. Dit schrijft minister Schippers aan de Tweede Kamer.

Zorgverzekeraars zijn vanaf 2015 dus verantwoordelijk voor het verstrekken van PGB. Op dit moment verloopt dit nog via de AWBZ.

Goed nieuws

Dit is goed nieuws voor de 45.000 Nederlanders die langere tijd zorg nodig hebben en gebruik maken van PGB. Het PGB zou eigenlijk in 2015 verdwijnen. Zorgverzekeraars worden verantwoordelijk voor het aanbieden van verpleging en thuisverzorging.

Geen PGB meer voor ouderen

PGB wordt per 2015 alleen nog beschikbaar voor chronisch zieken, niet meer voor ouderen. Wel bestaat er een overgangsregeling voor ouderen die er nu nog gebruik van maken. Deze regeling loopt tot 31 december 2015. Daarna mag er alleen nog gebruik worden gemaakt van wijkverpleging.

Zorgverzekering vergelijken voor 2015

Vanaf november 2015 zullen de verzekeraars hun nieuwe premies bekend maken. Maak je gebruik van PGB of wil je dit gaan doen, kies dan voor een restitutiepolis (in plaats van een naturapolis) zodat je zelf je zorgverleners kan kiezen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Blijf op de hoogste van de laatste bespaartips! Volg Budger: