03/12/13 Site VGZ volgens consument meest gebruiksvriendelijk

Stap je over naar een andere zorgverzekeraar, dan is het fijn als de site van de aanbieder duidelijk en overzichtelijk is. Van alle zorgverzekeraars komt de site van VGZ het beste uit de test.

Dat meldt het onafhankelijke onderzoeksbureau WUA!. Independer en CZ.nl maken de top 3 compleet. Zilveren Kruis won vorig jaar en het jaar daarvoor, en staat nu op plek 4.

UnitedConsumers en Achmea scoren niet al te best. Zorgverzekering.net op de laatste plek, echter is dit een vergelijkingssite waar men niet direct een verzekering kan afsluiten.

De respondenten gaven aan dat een rustige website als het prettigst wordt ervaren. Er moet niet te veel informatie worden getoond, ook al zijn zorgverzekeringen vrij complex. Simpele websites doen het het beste. Zo wordt ook de website van Anderzorg op waarde geschat: hapklare brokken zodat je precies weet waar je aan toe bent.

Flink inzetten op cadeau's, zoals UnitedConsumers doet, wordt ook niet door iedereen op prijs gesteld. Een van de respondenten weet hoe het zit: “al de zogenaamde gratis cadeaus die je eigenlijk gewoon zelf afbetaalt”.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Blijf op de hoogste van de laatste bespaartips! Volg Budger: