29/11/13 Steeds meer mensen weigeren zorgverzekering af te sluiten

Een zorgverzekering is voor iedereen verplicht. Toch zijn er mensen die geen zorgverzekering afsluiten. Afgelopen jaar waren dit maar liefst 12.500 Nederlanders.

Je kan een zorgverzekering weigeren wanneer je gemoedsbezwaren hebt. Dit kan bijvoorbeeld vanuit een geloofsovertuiging voortkomen. Je kan in dat geval ontheffing aanvragen bij de Sociale Verzekeringsbank. Wel is het zo dat je je dan nergens voor mag verzekeren: een inboedel- of autoverzekering behoort dan ook niet meer tot de mogelijkheden.

Een dapper besluit dat we bij Budger absoluut afraden. Een ongeluk zit in een klein hoekje en een ritje naar het ziekenhuis met een ambulance kost je al snel 1000 euro. Naast fysieke pijn doet dit ook pijn in je portemonnee.

Besluit je toch om geen zorgverzekering af te sluiten, dan betaal je meer belasting. Dit vervangt de premie voor volks- en werknemersverzekeringen. Iedereen voldoet op die manier aan het solidariteitsprincipe. De hoogte van de belasting is ongeveer net zo hoog als die van de reguliere premie.

Het basispakket is voor iedereen hetzelfde. Echter is er verzekeraar speciaal voor Christenen, Pro Life, die een beperkter basispakket aanbiedt, waar euthanasie en abortus niet onder vallen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Blijf op de hoogste van de laatste bespaartips! Volg Budger: