02/12/13 Studenten houden geld over op zorgverzekering

Ben je student in 2014? Dan kan je zorgverzekering je zelfs geld opleveren! Heb je recht op maximale zorgtoeslag en kies je voor een basispremie met maximaal eigen risico, dan kan je als student 117 euro verdienen (!) op je verzekering.

Tot 117 euro verdienen

De maximale zorgtoeslag voor 2014 is vastgesteld op 864 euro. Kies je voor de laagste premie per maand (€62,25), dan hou je 117 euro over. Geen gekke deal!

Voorwaarden

Heb je een inkomen dat niet hoger is dan 1.580 euro per maand (bruto), dan heb je recht op de maximale zorgtoeslag. De meeste studenten komen daar niet aan, en dat werkt nu in je voordeel. Je hebt ook recht op de toeslag als je nog bij je ouders woont en zij je maandelijkse premie betalen.

Om van dit financiële voordeel gebruik te maken sluit je een zorgverzekering af met een maximale premie per maand van 72 euro. Hoe lager je premie, hoe meer geld je in 2014 aan je zorgverzekering over kan houden. Om onder de 72 euro te komen moet je vaak het eigen risico verhogen.

Niet alleen voor studenten

Het voordeel geldt uiteraard niet alleen voor studenten. Verdien je alleen of samen met een toeslagpartner per jaar niet meer dan zo'n 19.000 euro, dan kan je al veel geld overhouden aan deze regeling.

Stap over en profiteer

Wil je ook geld overhouden op je zorgverzekering, vergelijk en stap dan vóór 1 januari 2014 over naar een andere verzekeraar en zorg dat je toeslag goed geregeld is. Dit kan je online doen bij de Belastingdienst.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Blijf op de hoogste van de laatste bespaartips! Volg Budger: