06/12/13 Vergelijkingssites zorgverzekeringen liggen onder vuur

Aan de eerlijkheid van vergelijkingssites wordt regelmatig getwijfeld. Verschillende toezichthouders gaan daarom de werkwijze van enkele grote sites onder de loep nemen, aldus minister Schippers van Volksgezondheid.

Volgens de minister zijn vergelijkingssites niet altijd even eerlijk over de manier waarop wordt vergeleken. Zo zijn de resultaten die je bij site A krijgt soms anders dan bij site B, en dat zorgt voor opgetrokken wenkbrauwen.

Onderzoek

De toezichthouders ACM, AFM en NZA zullen in 2014 onderzoek doen naar vergelijkingssites. Hiermee moet de consument een duidelijker beeld krijgen welke vergelijkingssites eerlijk opereren, en welke dubbele belangen hebben. Zo ligt de onafhankelijkheid van Independer vaak onder vuur, omdat het onderdeel is van Achmea. Het springt hoog en laag om de bezoeker te overtuigen dat het geen invloed heeft op de resultaten uit de vergelijking, maar dit blijft lastig te verkroppen.

Hoe werkt Budger?

Budger is er om jou te helpen besparen op je vaste lasten. Dat willen we op een eerlijke manier doen. Vergelijkingssites zijn geen instellingen die met subsidiepotjes uit de overheid werken. Het kost bijzonder veel tijd om een vergelijkingssite te ontwikkelen en onderhouden, en daar zijn veel kosten mee gemoeid. Het is simpelweg niet mogelijk om diensten als vergelijkingssites gratis aan te bieden zónder deze vergoedingen.

Ook Budger ontvangt commissie van partijen die in de vergelijkingen terugkomen. Echter niet van allemaal, maar deze partijen worden wél meegenomen in de vergelijking. Je krijgt als consument dus een eerlijk en compleet beeld van de markt.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Blijf op de hoogste van de laatste bespaartips! Volg Budger: