07/02/14 Zorgoverstapper kan niet bij oude gegevens

Wanneer je eind 2013 bent overgestapt naar een andere zorgverzekering, bestaat de kans dat je bij je oude zorgverzekeraar je zorgkosten over 2013 niet meer in kan zien. Verzekeringen van Achmea, Menzis en Zorg en Zekerheid zijn niet meer toegankelijk voor oude klanten.

De Consumentenbond heeft veel klachten ontvangen over deze verzekeraars en is van mening dat deze partijen de accounts te vroeg heeft afgesloten.

Bij ASR pakken ze het anders aan: daar kunnen klanten nog wel 5 jaar na een overstap blijven inloggen. Bij DSW en VGZ kan je nog 3 jaar terecht voor je oude gegevens. Tot slot geven ONVZ, Eno en CZ nog 1 jaar toegang.

Het ontoegankelijk maken van de klantgegevens is niet alleen erg klantonvriendelijk, maar ookbijzonder onhandig wanneer een verzekerde declaraties wil controleren, indienen of wil gebruiken bij het invullen van de belastingaangifte.

De verzekeraars hebben inmiddels op de kwestie gereageerd. Achmea geeft aan dat er wordt gewerkt aan langer inzicht, Menzis 'heeft de kwestie dit jaar op de agenda gezet' en bij Zorg en Zekerheid is het mogelijk om extra inzicht op papier aan te vragen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Blijf op de hoogste van de laatste bespaartips! Volg Budger: