Vergelijk sim only abonnementen en bespaar op je vaste lasten

Vind het sim only abonnement dat bij je past:

Belminuten
Sms'jes
Internet
Maandprijs
Contractsduur
Provider
3G en/of 4G
2
Simyo1 jaar
300 minuten
300 sms'jes
1000 MB 4G
€ 11,00
p/mnd
Bekijken »
3
Tele22 jaar
Onbeperkt bellen
Onbeperkt sms'en
5000 MB 4G
€ 17,00
p/mnd
Bekijken »
6
T-Mobile2 jaar
300 minuten
100 sms'jes
1000 MB 4G
€ 13,00
p/mnd
Bekijken »

Een ogenblik geduld. Je aanbiedingen worden geladen.

Sim only abonnement vergelijken

Ben je op zoek naar de goedkoopste sim only aanbieding van het moment, dan helpt Budger je uit de brand. Heb je nog een prima telefoon op zak, dan is een sim only een verstandige keuze: bellen en internetten is het goedkoopst met een sim only abonnement. Vergelijk nu alle sim only abonnementen en kies de voordeligste deal! Sneller en eenvoudiger vergelijken kan niet.

Steeds meer sim only abonnementen

Sim only abonnementen worden steeds populairder bij de keuze voor een nieuw telefoon abonnement. De belangrijkste redenen hiervoor zijn de langere levensduur van huidige smartphones en de maandelijkse kostenvoordelen van een sim only abonnement.

In het eerste kwartaal van 2014 is het aantal sim only gebruikers toegenomen tot maar liefst 47%, wat neerkomt op 9,5 miljoen actieve sim only abonnementen. Van deze groep sim only abonnees heeft 60% zijn of haar aansluiting online aangeschaft. Dit zijn resultaten van het onderzoek wat Telecompaper heeft gedaan.

Binnen de groep sim only gebruikers betaald een derde het maandelijkse abonnementsgeld vooraf, ofwel prepaid. Van het totaal aantal mobiele telefoon abonnementen in nederland is een kwart prepaid. De andere driekwart zijn postpaid aansluitingen, waarbij mensen hun abonnementsgeld achteraf betalen.

Vooral de zogenaamde MVNO's (aanbieders zonder eigen netwerk maar diensten aanbieden op een van de bestaande Nederlandse netwerken) doen het goed binnen de sim only markt. Voorbeelden van deze NVMO's zijn Simyo, Hollandsnieuwe, Ben en Youfone.

Sim Only met internet

Een andere trend binnen de sim only markt is de groei van sim only abonnementen inclusief internetbundel. Deze combinatie is vooral populair bij mensen die na afloop van hun (vaak 2-jarige) smartphone contract nog een prima werkend toestel hebben maar wel gebruik willen blijven maken van mobiel internet. De meest gekozen internetbundel bij een sim only abonnement is 1000 MB en de meest gekozen minuten bundel is 200 belminuten. Interessant hierbij is dat de gemiddelde Nederlander maandelijks slechts 480 MB aan data verbruikt via het mobiele netwerk. Veel sim only abonnementen worden dus afgesloten met een hogere internetbundel dan nodig is.

Tip van Budger: Je sim only abonnement tussentijds verhogen is veelal een stuk eenvoudiger dan verlagen. Kies bij het afsluiten van een sim only abonnement dan ook niet op gevoel en bedenk dat je vaak van een Wifi netwerk gebruik maakt tijdens het internetten op je telefoon. Er zijn verschillende apps waarmee je heel eenvoudig je dataverbruik kunt bijhouden en mocht je toch een groot verbruiker blijken, kun je je internetbundel altijd eenvoudig verhogen.

Waarom zou ik sim only vergelijken?

We kennen in Nederland slechts drie netwerken, maar er zijn veel individuele providers die allemaal aparte prijzen hebben. Het is raadzaam om deze met elkaar te vergelijken, omdat de prijsverschillen groot kunnen zijn. Bel je een paar jaar met dezelfde sim only, dan kan dit je honderden euro's schelen!

Hoe werkt de vergelijker van Budger?

Iedere dag checkt Budger honderden aanbiedingen bij alle sim only providers van Nederland om zo de scherpste deals te kunnen selecteren. Filter zelf op bijvoorbeeld de contractsduur, provider of het aantal MB om de perfecte sim only te vinden. Klik vervolgens op de aanbiedingen van je keuze en Budger verwijst je door naar de webshop waar je het gevonden abonnement kan bestellen.

Budger geeft advies

Het vergelijken van een sim only abonnement kan ingewikkeld lijken. Budger is er daarom ook om jou advies te geven zodat je altijd de beste actie te pakken hebt. Kom je er zelf niet uit of wil je persoonlijk advies, spreek ons dan op werkdagen tussen 09.00 en en 17.00 uur aan op de chat of mail naar info[at]budger.nl.

Sim Only in het buitenland

Ieder jaar gaan zo'n 7 miljoen Nederlanders naar het buitenland en de telefoon is een onmisbaar item tijdens deze vakantie. Er is goed nieuws voor deze grote groep mensen. Dankzij inspanningen van de Europese Unie, en de Nederlandse Nellie Kroes in het bijzonder, zijn de tarieven voor bellen en internet de laatste jaren al sterk gedaald en vanaf 1 juli 2014 is deze daling verder ingezet. Nu is het niet alleen mogelijk om in Nederland extra voordelig te bellen met sim only, ook in het buitenland zijn de tarieven steeds aantrekkelijker.

Concreet gelden de volgende maximale tarieven in de Europese Unie:

  • Bellen: €0,230 per minuut
  • Gebeld worden: €0,061 per minuut
  • Dataverbruik: €0,242 per MB

Deze tarieven gelden voor zowel sim only abonnementen als reguliere abonnementen in combinatie met een telefoon. Ga je vakantie buiten de EU? Let dan goed op dat je je dataroaming op je telefoon uitzet. Ook al heb je een sim only abonnement, buiten de EU ben je veel geld kwijt voor mobiel internet, met tarieven variërend van €5,- tot wel €15,- per MB. Kies er buiten de EU dus voor om alleen van WiFi gebruik te maken als je echt niet zonder je mail of facebook updates kunt.